Презентували кулестійкий пікап INKAS, який дуже схожий на КрАЗ (Фото)

Український бронеавтомобіль КрАЗ «Спартан» знають всі. Схожу машину – Sentry APC недавно побудувала і канадська компанія INKAS Armored Vehicle Manufacturing. І ось в травні цього року на виставці з безпеки в Оттаві дебютував і броньований пікап – Sentry MPV.

Пікап Sentry MPV, як і його побратим Sentry APC побудований на шасі американського Ford F-550. Останній, як відомо, лежить в основі КрАЗ «Спартан». Однак канадець схожий на українця не тільки агрегатною базою, але і своїм дизайном.

Що ж стосується Sentry MPV, то він має балістичний захист класу BR7, тобто від бронебійних куль калібру 7,62 мм або підриву двох гранат DM 51. У салоні може розміщуватися від чотирьох до шести осіб (для порівняння Sentry APC вміщує до 8 осіб). Сидіння протимінні, тобто без жорсткого кріплення до підлоги.

На даху стандартно встановлена ​​поворотна на 360 градусів вежа, в яку можна встановити кулемет або гранатомет. У базову комплектацію також входять система нічного бачення і система блокування дверей. В якості опції можливі багатошарове бронестекло, камера кругового огляду, гучномовець, а також відвал для усунення виниклих на дорозі перешкод.

У рух пікап Sentry MPV приводить 6,7-літровий V8 потужністю 362 к.с., з яким агрегатується 6-ступінчаста автоматична КП.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть