В Україні розробляють нову бойову машину піхоти (Фото)

Українські конструктори взялися за розробку нової БМП для потреб армії.

Для забезпечення високої маневреності та швидкості на полі бою нову БМП-У оснастять дизельним двигуном потужністю 735 к. с. та автоматичною трансмісією.

За задумом виробників, у нової бойової машини піхоти рівень захисту буде вищим, аніж у БТР-4, який отримав схвальні відгуки від військових.

Над створенням бойової машини піхоти нового покоління працюють фахівці з “Харківського конструкторського бюро машинобудування імені Морозова”.

За їхнім задумом, БМП-У має надійти до війська на заміну застарілим БМП-1 та БМП-2. Про актуальність цього питання для Збройних Сил укотре заговорили після аналізу результатів проведення антитерористичної операції на Сході України.

“Адже, як засвідчив досвід бойових дій, найбільш затребуваними виявилися саме БМП, які мають гусеничну ходову частину, що стійка до пошкодження кулями й осколками, а також значно кращий, порівняно з БТР, бронезахист”, – пише видання.

Загалом, за попередніми розрахунками, БМП-У матиме на 10–12% вищий рівень захисту, ніж БТР-4.

На БМП-У встановлять новий бойовий модуль БМ-8 із покращеними характеристиками. Він оснащуватиметься 30-мм автоматичною гарматою, автоматичним гранатометом, кулеметом, а також двома керованими протитанковими ракетами “Бар’єр”.

Джерело rubryka.com

Не пропустіть