Армія отримає унікальний електричний позашляховик (Відео)

Ізраїльська компанія DSRaider, що займається персональним електричним транспортом підвищеної прохідності, запропонувала військовим випробувати нову лінійку своїх позашляховиків представникам спецслужб. Після перших успішних тестів позашляховиками EZRaider зацікавилися військові — причому, не тільки представники ЦАХАЛ (Армії оборони Ізраїлю). Як повідомляє Breaking Defence, після проведення низки успішних тестів партію «Ізі Райдерів» закупила для проведення польових випробувань Армія США.

Лінійка електричних чотириколісних міні-позашляховиків представлена трьома моделями — EZRaider, EZRaider HD2, and EZRaider HD4, які відрізняються кількістю електромоторів, ємністю тягових батарей, а отже — вантажопідйомністю та пробігом між зарядками. За словами джерела Breaking Defence, американці вважають топову повноприводну модель EZRaider HD4 «транспортом, який допоможе здивувати супротивника і влаштує переворот в тактиці операцій спеціального призначення».

Мова, в першу чергу, йде про мобільність і компактні розміри персонального позашляховика: дещо схожий на гібрид самоката і величезного скейтборда EZRaider HD4 важить близько 110 кг і здатний перевозити близько 210 кг або буксирувати причіп вагою до 250 кг. При цьому відносно скромні габарити (довжина – 170 см, ширина – 74 см) роблять його ідеальним транспортом для оперативної доставки в зону проведення спецоперації — наприклад, на борту гвинтокрила.

Серед інших тактичних переваг «Ізі Райдера» – практично безшумний хід і «далекобійність» близько 40 кілометрів, яку забезпечують чотири 1200-ватних електромотора (загалом – 6,5 к.с.) і 3-кіловатна тягова батарея з напругою 60 вольт. На більш-менш стабільному покритті EZRaider HD4 можна розігнати до 70 км/год (причому, обмежувач максимальної швидкості легко програмується з урахуванням специфіки завдання), а довгохідна підвіска, «зубасті» шини і повний привод дозволяють йому справлятися з пересіченою місцевістю без особливих труднощів.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть