У ЗСУ з’явилися американські вантажівки GMC TopKick (Фото)

В українській армії на озброєнні стоять американські аварійно-рятувальні машини GMC TopKick. Одна з них взяла участь у військовому параді, присвяченому Дню Незалежності України.

Середньотоннажна вантажівка GMC TopKick з повним приводом 4х4 і з дворядною кабіною з’явилася в 1980-му році. Вона відноситься до вантажівок 7-го класу. Його виробництво тривало до 2009 року. У нього було кілька варіантів, в тому числі автобус і пікап.

Судячи по кабіні, на озброєння української армії стоїть TopKick другого покоління, що випускався в 1990-2009 роках. У лінійку його двигунів входять два бензинових агрегати (7,4 л і 8,1 л) і два дизеля (6,6 л і 7,2 л). Якими двигунами оснащуються вантажівки, поставлені в української армії – не відомо.

Аварійно-рятувальний GMC TopKick має спеціальну кузовную надбудову і гідравлічний кран вантажопідйомністю до 3 тонн. Тобто ця вантажівка призначений для мотострілкових частин. З танками йому, на жаль, не впоратися. А ось підняти невеликий бронеавтомобіль, щоб замінити йому колесо – це можливо. Також можлива погрузка легкої техніки на евакуатор.

Скільки Україна отримала вантажівок GMC TopKick – не повідомляється. Не думаємо, що дуже багато. Але ми впевнені, що вони нам стануть в нагоді.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть