Українські рятувальники отримали унікальний український всюдихід (Фото)

Це снігоболотохід Sherp Pro, який у 2018 році поповнив ряди Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС). Дивовижна машини була продемонстрована на ряді профільних виставок в Києві. А на початку року одну таку машину придбала «Укртранснафта».

Розповімо докладніше про цей всюдихід. Машина збирається з комплектуючих в Києві, на підприємстві «Квадро Інтернейшнл». Унікальний кузов з алюмінію і сталі володіє легкістю і міцністю. Екіпаж – 2 людини.

Sherp Pro комплектується оригінальними шинами наднизького тиску, які виготовляють на білоцерківському підприємстві Rosava. Маса транспортного засобу зі спорядженням – 1600 кг. Довжина – 3400 мм, а ширина і висота – однакові, 2520 мм.

Снігоболотохід оснащується 1,5-літровим дизельним двигуном Kubota потужністю 44,3 к.с. Коробка передач – механічна, 5-ступінчаста. Максимальна швидкість на суші – 45 км/год. Машина також може плавати – до 6 км/год. У маточинах коліс можуть встановлюються додаткові паливні баки, в результаті запас ходу збільшується з 15 до 73 годин.

Цікаво, що в Україні нещодавно з’явився ще один виробник схожого за компонуванням і розмірами снігоботохода. Машина під назвою THOR родом з Дніпра була засвічена на фестивалі OldCarLand 2018 у Київ. У неї вже кузов з композитних матеріалів і куди більш потужний двигун – 2,0-літровий GM в 200 к.с. (420 Нм).

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть