Порошенко передав військовим партію нових «Богданів» (Фото)

Президент і Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі військової техніки для підрозділів ЗСУ. Зокрема, з цієї партії таких необхідних ОВТ, в армію підуть близько 20 нових автомобілів «Богдан-6317», виготовлених на Черкаському заводі компанії «Богдан Моторс». Церемонія відбулася на військовому аеродромі «Озерне».

«Сьогодні в Житомирській області ми передаємо до лав ЗСУ нову і модернізовану військову техніку і озброєння. У Держбюджеті нарешті витрати виключно на оборону перевищують 3% ВВП, а всього на сектор оборони і безпеки планується витратити понад 5% ВВП. На армію на наступний рік виділено понад 102 млрд грн. Це на 16 млрд більше, ніж в минулому році», – підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що саме завдяки ефективним і швидким діям керівництва держави, керівництва ВСУ, Ради національної безпеки і оборони, уряду, Верховної Ради на сьогоднішній день різко збільшені можливості захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави за основними напрямками можливого удару російського агресора.

«Спасибі науковому і виробничому персоналу оборонно-промислового комплексу, які перейшли на дво- і тризмінний режим роботи, щоб прискорити випуск продукції, яку чекають наші воїни», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що вантажівки підвищеної прохідності «Богдан-6317» більше двох років успішно експлуатуються в частинах і підрозділах Збройних Сил України та поступово замінюють у військах застарілі радянські «Урали» і «ЗІЛи».

У цьому році «Богдан» передав ЗСУ близько 200 вантажівок підвищеної прохідності «Богдан-6317» в рамках виконання державного оборонного замовлення від Міноборони.

Як повідомлялося, «Богдан-6317» – сучасний багатоцільовий автомобіль, обладнаний потужним шестициліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом Weichai Power, робочий об’єм якого становить 9,7 л, а потужність – 280 к.с. Використання цих двигунів дозволило українським автовиробникам відмовитися від складових російського виробництва по всій лінійці продукції. Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тонн і має запас ходу в 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб у відповідно обладнаному для цього кузові.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть