Українські рятувальники отримали унікальні машини МАЗ (Фото)

У 38-ї пожежної частини Слов’янська з’явився новий автомобіль.

Начальник 38-ї пожежно-рятувальної частини Слов’янська, капітан Служби цивільного захисту Сергій Шпаковський розповів, що новий автомобіль був переданий Службою з надзвичайних ситуацій і главою МВС Арсеном Аваковим в Краматорську.

Автомобіль оснащений за останнім словом техніки і потужніші, ніж інші автомобілі, які є в автопарку пожежної частини. Оснащений лебідкою (щоб витягувати автомобілі), мотопомпою і повним комплектом пожежно-рятувального обладнання, автоцистерною на 4 тонни води, генератором на 7 кВт. Продуктивність насоса 60 л в секунду.

Машина розрахована на 7 осіб екіпажу. Мотопомпа необхідна, якщо потрібно набрати воду, але немає можливості близько під’їхати до джерела, що особливо актуально для сільської місцевості.

У машині є ортопедичні носилки, бензопили для різання металу, бетону і дерева, комплекти рукавів і рукавних стовбурів. Автомобіль сконструйований на базі МАЗу, володіє підвищеною прохідністю. Збирають і комплектують такі автомобілі на заводі “Пожмашина” (Чернігівська обл.).

Зараз машина і її оснащення проходить випробування. Планується, що в січні її почнуть експлуатувати. Разом з новим автомобілем в пожежній частині 8 одиниць техніки. Аналогічна машина, але більш раннього покоління, знаходиться в Миколаївці.

Джерело 6262.com.ua

Не пропустіть