Україні побудували нову армійську вантажівку (Фото)

Корпорація «Еталон» створює наступника військовій вантажівці ГАЗ-66, який протягом багатьох років стоїть на службі в українській армії. Про це повідомили в рамках прес-конференції компанії за підсумками 2018 року.

Нова військова вантажівка вже створена і знаходиться на стадії тестування. У компанії повідомляють, що в створенні новинки брало участь велике індійське автомобілебудівне підприємство, що випускає широку гаму вантажних автомобілів, автобусів і військової техніки Ashok Leyland.

Перше дітище під ім’ям Ashok Leyland Guru (4х4) було зібрано на Бориспільському заводі. Це один з останніх індійських вантажівок і дуже схожий з ГАЗ-66 за габаритами. Але він має більш міцний кузов, маневрений в управлінні і здатний перевозити вантажі більшої маси – 2 500 кг. При цьому загальна маса транспортного засобу становить 7 850 кг.

Головною перевагою військової вантажівки – можливість установки дизельного мотора, який буде більш економічним і потужним порівняно з бензиновими. Крім того, він обладнаний пневматичними гальмами. Потужність двигуна складе 150 к.с. з 520 Нм крутного моменту.

Побудований Ashok Leyland Guru 715 може долати брід до 800 мм, має дорожній просвіт в 315 мм і максимальну швидкість 110 км/год.

Поки проходять тестування, в компанії шукають можливість брати участь в тендерах, а також направили пропозиції до Міністерства оборони, Міністерство з надзвичайних ситуацій, Державній прикордонній службі та Національну гвардію.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть