Броньовик «Барс-8» допомагав водіям на засніжених дорогах (Фото)

Багатофункціональний броньовик «Барс-8» виробництва «Богдан Моторс» допомагав вибратися із заметів застряглим автомобілістам. Про це повідомляє прес-служба корпорації «Богдан».

«Рішення допомогти людям на застряглих габаритних і малогабаритних авто ми ухвалили на заводі миттєво, тільки-но дізналися, що багато машин потрапили в безвихідну ситуацію через заметіль. Комунальна техніка не витримала навали снігу, тому працівники підприємства взялися допомагати населенню власними силами за допомогою нашого всепрохідного броньовика «Барс-8». У нагоді стала його велика тягова потужність та можливість долати будь-які перешкоди», – розповів директор ДП «Автоскладальний завод №2» ПАТ «Богдан» Олександр Шевель.

Зокрема, серед транспорту, що потрапив до снігової пастки, була і великогабаритна вантажівка.

«Фура наглухо застрягла в сніжному апокаліпсисі, заблокувавши в’їзд на заправку. «Барс-8» швидко затягнув її до заправної колонки та відбуксував на трасу», – зазначив очільник заводу.

Нагадаємо, бронеавтомобіль «Барс-8» розроблений черкаськими автовиробниками відповідно до стандартів світових аналогів для потреб ЗСУ. У своєму складі він має енергоємне шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 та 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2, системи забезпечення життєдіяльності екіпажу, пуску димових гранат, засоби зв’язку та навігації, прилади нічного та денного спостереження, систему регулювання тиску в шинах та RunFlat, систему пожежогасіння моторного відділення, засоби маскування, протиосколковий підбій корпусу, автономну кліматичну систему.

Минулого року відбулися успішні випробування нового українського 120-мм мобільного мінометного комплексу «Барс-8ММК», який було створено на базі бронеавтомобіля «Барс-8» корпорації «Богдан».


Не пропустіть