Українська армія отримає потужні машини (Фото)

Днями на полігоні десантники протестували і провели стрілецькі випробування на міцність українського бронеавтомобіля “Козак-2”: найближчим часом його планують відправляти у Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Про це пише znaj.ua.

Як стало відомо, на 15-тонний броньовик з колісною формулою 4х4 встановлений турбодизельний двигун Iveco об’ємом 5,9 л і потужністю 279 к. с. Корпус броньовика цілком складається із зварених сталевих листів.

Армійський позашляховик перевірили на прохідність на танкодромі (у тому числі з подоланням водної перешкоди), після чого відкрили по ньому вогонь з автоматів, кулемету Калашникова та снайперської гвинтівки, в ході чого перевірили броню і захисне скло вікон. Спостереження за випробуваннями проводив командувач ДШВ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

На бронемашину “Козак-2” можлива установка стрілецького озброєння: кулемет ПКМС з боєкомплектом 2500 патронів, кулемет НСВТ великого калібру або КТ-12.7 з боєкомплектом 450 або 500 патронів, автоматичний гранатомет АГС-17 або КБА-117 на 100 пострілів, або УАГ-40 на 87 пострілів. Крім того, можна закріпити на дах бойовий модуль з дистанційно керованим озброєнням.

У стандартному варіанті ББМ вміщує в себе до 10 десантників. В даний час на полігоні тестують новий броньовик “Козак-2М1”. ББМ серії “Козак” випускаються на столичному НВО Практика.


Не пропустіть