Азовський прототип: нова машина для військових, яка вразить прохідністю (Відео)

У Києві, з 9 по 2 травня, на території Музею Авіації проходить ювілейний, 10-й за рахунком найбільший в Україні Технічний фестиваль OldCarLand. Тут крім ретроавтомобілів на цей раз широко представлена ​​військова техніка, причому не тільки минулих років, а й перспективна. І наочний тому приклад – прототип багатофункціонального автомобіля баггі, розроблена інженерної групою «Азов».

Машина призначена для виконання бойових завдань в умовах високої мобільності і прохідності. Інтер’єр досить спартанський, примітно, що корпус спідометра і ряд інших елементів виготовлені на 3D-принтері.

Баггі має невеликі розміри – довжину 3920 мм, ширину 2050 мм і висоту 1750 мм. Колісна формула – 4х4. Вантажопідйомність – 1000 кг. Споряджена маса – 1600 кг. Машина оснащується 2.5-літровим турбодизелем потужністю 99 к.с. Підвіска всіх коліс – незалежна, з регулюванням жорсткості. Баггі може пересуватися по бездоріжжю зі швидкістю до 110 км/год, а на трасі – і зовсім до 145 км/год. Запас ходу при цьому становить 500 км.

Відсутність переднього обвіса – колеса виступають за межі кузова – забезпечують завидну прохідність. Так. Машина може долати стінку висотою до 1200 мм під. кутом 90 градусів.

На фестивалі баггі представлено в «голому» виконанні, хоча його можна оснастити різним озброєнням, починаючи від стрілецької і закінчуючи протитанковими ракетними комплексами. Сьогодні активно ведуться роботи зі створення цифрового модуля стабілізації і управління вогнем.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть