Опубліковані перші зображення Volkswagen ID.1

Різні бренди недавно оголосили, що вони вважають економічно невигідним для себе розвиток сегмента традиційних компактних автомобілів.

Не можна сказати, що А-сегмент, в якому успішно продаються такі автомобілі як Peugeot 108 або Toyota Aygo, знаходиться під загрозою зникнення. Перехід до електричної мобільності зіграє головну роль у виживанні маленьких автомобілів. Volkswagen ID.1 є одним з майбутніх героїв в цій області.

Хоча Volkswagen вже пропонує компактні електромобілі e-Up і e-Golf, це всього лише проміжний етап. У найближчі роки Volkswagen розгорне свій «наступальний електричний рух» з лейблом ID. На відміну від e-Up і e-Golf, ці моделі дійсно розроблені з нуля. Першим виступить ID.3 як електрична альтернатива Volkswagen все ще успішному Golf, за ним з’явиться електричний кросовер. Крім того, Volkswagen вже показав наступника повністю електричного універсалу, який повинен замінити Golf Variant. Остання новинка – компактний EV, який Volkswagen анонсував напередодні Різдва. Швидше за все, це буде ID.1.

У цьому році Volkswagen продемонструє концептуальну версію компактного новачка, але дизайнери вже представили свою видимість автомобіля. В основному, це наступник e-Up, з необхідними ідентифікаційними характеристиками, які забезпечують явно менш традиційний зовнішній вигляд. Як і інші моделі ID, ID.1 також побудований на платформі Volkswagens MEB.

Примітно, що ID.1 повному обсязі відповідає моделі Up з точки зору розмірів, оскільки стає трохи більший. Експерти вважають, що за зовнішніми розмірами ID.1 буде перебувати між Up і Polo. Volkswagen натякає на інтер’єр, подібний кросоверу T-Cross. За попередньою інформацією, запас ходу ID.1 становить від 250 до 300 кілометрів. Це, звичайно, оцінки, засновані на поточних публікаціях, тому не дивно, якщо він буде ще більший.


Не пропустіть