«Мерседес» розробив комерційний фургон майбутнього (Фото)

Компанія Mercedes-Benz представила концепт-кар Vision Van. Прототип дає уявлення про те, як міг би виглядати комерційний розвызний фургон майбутнього.

Новинку виконали в стилі концепт-кара Vision Tokyo, представленого в жовтні 2015 року на Токійському автосалоні. Фургон має велику передню частину кузова лобове скло, покликане поліпшити оглядовість в міському трафіку.

Прототип отримав «розумне» вантажне відділення з особливою системою, здатною кожен раз підказувати водієві, де саме зберігається необхідний замовлення. У компанії стверджують, що така функція позбавить від необхідності шукати ту чи іншу посилку, що дозволить водієві економити до чотирьох хвилин на кожній доставці.

Крім того, фургон обладнаний спеціальними літаючими дронами, встановленими на даху. За допомогою квадрокоптера можна переправляти невеликі предмети по повітрю, що також прискорить процес доставки в житлових кварталах з щільною забудовою. Коптери зможуть залишати посилки на території замовників, навіть якщо тих немає вдома.

Mercedes-Benz Vision Van оснащений електричною силовою установкою, що розвиває 101 кінську силу. Залежно від комплектації, запасу батарей вистачить від 80 до 270 кілометрів пробігу.


Не пропустіть