Американець розробляє доступний електромобіль (Фото)

Каліфорнійська фірма Sondors в наступному році хоче розпочати випуск недорогого триколісного електромобіля, пише auto.mail.ru.

Власник і засновник фірми – Сторм Сондорс, деякий час назад вже здійснив один успішний проект, розробивши і запустивши у виробництво електричний велосипед Ebike. Ретельно підібравши комплектуючі та застосувавши ряд інновацій, він зміг утримати його ціну в межах 500 доларів, що значно нижче, ніж у конкурентів. Тепер Сторм Сондорс вирішив взятися за електромобілі.

На його думку, зробити дешевий електромобіль можливо тільки в тому випадку, якщо піти на деякі компроміси. Зокрема, відмовитися від четвертого колеса і зайвих місць. Тим більше, що найчастіше в автомобілі знаходиться максимум три людини. Сондорс так і вчинив, зробивши свій електромобіль триколісним і тримісним. Технічні характеристики машини поки невідомі, через те, що вона існує тільки у вигляді комп’ютерних скетчів.

Проте, Сондорс повідомив, що електромобіль отримає алюмінієві кузовні панелі і три види літій-іонних акумуляторних батарей різної ємності. Базова модифікація при повній зарядці акумуляторів зможе проїжджати 80 кілометрів, версія середнього рівня – 160 кілометрів, а топ-модифікація – 322 кілометри. Посадкова формула електромобіля 2 + 1.

Для завершення проекту Сондорсу потрібно один мільйон доларів. В даний час він продає акції свого підприємства по 12 доларів за штуку. Але для того, щоб стати акціонером, треба придбати не менше 10 акцій. На сьогоднішній день він зібрав вже понад 330 000 доларів, а акціонерами стали 467 осіб. Як тільки необхідна сума буде зібрана, Сондорс обіцяє побудувати передсерійний прототип електромобіля менш ніж за 12 місяців. За його розрахунками, випуск машини може бути розпочато вже в наступному році. Базова модифікація буде коштувати близько 10 000 доларів, в рік планується випускати 12 000 електромобілів. Причому з виходом на проектну потужність, ціна може навіть трохи знизитися.


Не пропустіть