Jaguar I-Pace – концепт першого електромобіля марки (Фото)

Серійну версію концептуального кросовера обіцяють випустити на дороги до 2018 року, пише kolesa.kz.

Британський автовиробник Jaguar представив публіці концепт електричного позашляховика I-Pace. За словами головного дизайнера Яна Каллума, товарний варіант цього шоу-кара стане першим електромобілем в історії «Ягуара» і одним з найважливіших авто компанії після E-type.

Зовні 4.7-метровий Jaguar I-Pace, який може стати одним з головних конкурентів Tesla Model X, не дуже-то і схожий на кросовер. Головним чином через низький даху. Проте позиціонують його британці саме як позашляховик.

Перше, що кидається в очі в інтер’єрі повнопривідного I-Pace, крім декількох 12-дюймових дисплеїв і керма з сенсорними кнопками на спицях, – відсутність центрального тунелю. При цьому салон у новинки чотиримісний.

У рух концепт приводиться 400-сильною силовою установкою, що складається з пари електромоторів на передній і задній осі, а також акумуляторів ємністю 90 кіловат-годин. Цей зв’язок дозволяє авто проїжджати близько 500 км на одному заряді і розмінювати першу сотню менш ніж за 4 секунди.

Серійний Jaguar I-Pace покажуть публіці в 2017 році, а на дорогах автомобіль можна буде побачити вже в 2018 році, в тому числі і в СНД. Вартість електричного кросовера поки не називається.


Не пропустіть