Toyota продемонструвала «вбивцю» малолітражок і мотоциклів (Фото)

Як вважають японці, саме такі транспортні засоби повинні прийти на зміну не тільки компактним автомобілям, а й мотоциклам

Ми вже відвикли від концептів, які «передбачають майбутнє»: зараз, якщо автовиробник показує якийсь проект, значить, він незабаром стане серійною машиною, і ніяк інакше. І тільки рідкісні марки дозволяють собі витрачати гроші на виставкові експонати «автомобілів майбутнього».

Саме таким експонатом є триколісна Toyota i-TRIL, в якій незвичним здається абсолютно все. Наприклад, компоновка: водій сидить попереду, а двоє пасажирів ззаду, причому задні крісла розташовані праворуч і ліворуч від водійського, щоб забезпечити супутникам максимально хороший огляд.

Таке розташування сидінь забезпечує максимальний простір для ніг. Крім того, під час запуску і зупинки електромотора задні крісла повертаються на 90 градусів, полегшуючи посадку і висадку. Незвично? Зате дуже зручно!

Як і годиться «автомобілю майбутнього», у концепту i-TRIL відсутні традиційні педалі і кермо – управляти машинкою пропонується за допомогою двох джойстиків (до виконавчих механізмів команди передаються по технологій drive-by-wire), а другорядні функції – управління магнітолою і інше – задаються голосом.

Як запевняють японці, кумедна «шкаралупа» – не просто фантазія, а життєздатна альтернатива невеликим хетчбекам, а також повністю електричним моделям автомобілів і мотоциклів. Більш того, новинка, як вважає японський виробник, призначена для людей, які хочуть отримувати задоволення від водіння!

За задоволення повинна відповідати система Active Lean, яка, керуючи передніми колесами і кузовом, забезпечує «мотоциклетне» проходження поворотів – машинка вміє нахилятися ніби мотоцикл. Шкода, що така «фішка» поки занадто дорога для серійної реалізації …


Не пропустіть