Компанія BMW відсвяткувала 100-річний ювілей новим концептом

У понеділок, 7 березня, на урочистому заході, присвяченому сторічного ювілею BMW, баварці представили прототип Vision Next 100, пише kolesa.ru.

Автомобіль демонструє новітні технології компанії, які в майбутньому можуть використовуватися і в серійних моделях бренду. Довжина купеподібного BMW Vision Next 100 становить 4 900 мм, висота – 1 370 мм, коефіцієнт аеродинамічного опору повітрю дорівнює 0,18. При створенні кузова концепту були використані карбон і пластик, а також залишки, отримані при переробці вуглецевого волокна.

У BMW Vision Next 100 два режими водіння – Boost і Ease. Вибравши перший, водій сам керує автомобілем, при цьому електроніка виводить всі дані і підказки (наприклад, оптимальну траєкторію) на лобове скло.

Другий режим – це автопілот. При його активації штурвал складається і зникає в центральній консолі, а два передніх крісла розгортаються на 180 градусів, щоб водій і його сусід могли спілкуватися з іншими пасажирами.

При цьому німці не надали даних про силову установку Vision Next 100.

Цього року концерн BMW представить ще три абсолютно нові концепти транспорту майбутнього – автомобілі під брендами Mini і Rolls-Royce, а також мотоцикл.

Нагадаємо, нещодавно компанія Mercedes-Benz – заклятий конкурент BMW – своєрідно привітала ювіляра . Так, «мерседесівці» запропонували всім співробітникам баварського концерну безкоштовно відвідати музей Mercedes-Benz в Штутгарті.


Не пропустіть