Революція в світі моторів від Honda

Як стало відомо завдяки зображенням, опублікованими порталом Autoguide, в Honda підготували рішення, яке дозволить створювати двигуни нового покоління. Компанія запатентувала двигун з поршнями різної висоти!

У звичайному ДВЗ діаметри циліндра і хід поршня збігаються по всій довжині. У Honda натомість пропонують застосовувати поршні різного розміру. Таке незвичайне рішення дозволило б гнучко змінювати об’єм двигуна – наприклад, один і той же чотирициліндровий двигун міг би мати близько 15 варіантів робочого об’єму, які б визначалися числом деактивованих циліндрів і довжиною ходу поршнів.

002

Більш того, фахівці Хонди запатентували подібне рішення відразу для декількох двигунів: дво-, три- і чотирициліндрових рядних моторів і для одного двигуна V6. Ну а перспективи подібного рішення також очевидні: наприклад, водій зміг би суттєво заощаджувати на паливі при їзді в місті, не втрачаючи при цьому в потужності і динаміці автомобіля.

003

Правда, в офіційній заявці Honda нічого не говориться ні про мінуси подібної конструкції, ні про можливі терміни надходження «революційних» двигунів в серійне виробництво.

001


Не пропустіть