Новий німецький електромобіль 1020 к.с. і стильний дизайн (Фото)

Творці сучасних суперкарів страются зробити їх кузова максимально химерними, чого не скажеш про автомобілі Artega Scalo Superelletra.

Компанія Artega представила свій перший спорткар Artega GT в 2006 році, але через шість років збанкрутувала. Втім, в 2015 році марка відродилася і зробила ставку на випуск електромобілів. В даний час Artega пропонує електроспорткар Scalo, а в Женеву німці привезли свою новітню розробку – електричний гіперкар Artega Scalo Superelletra.

В основі машини лежить шасі з алюмінію і вуглепластику, посадкова формула 1 + 2, аналогічна суперкару McLaren F1, кожне колесо приводить власний електромотор, притому сукупна потужність чотирьох електричних двигунів – значні 1020 к.с. (1620 Н ∙ м).

Вуглепластиковий кузов виготовило ательє Touring Superleggera, творчо переосмисливши дизайн Agera GT, який дістався моделі Scalo від попередниці. Між іншим, свого часу дизайн Artega GT розробив відомий датський дизайнер Хенрик Фіскер і він виявився настільки «позачасовим», що через одинадцять років зажадав лише легкого коригування.

До першої сотні машина розганяється за 2,7 с, а максимальна швидкість обмежена лімітатором на позначці 300 км/год. Під підлогою розташований блок літій-іонних батарей 120 кВт ∙ год. За запевненнями розробників, дальність пробігу на повністю заряджених акумуляторах становить 500 кілометрів, підзарядити батареї на 80% можна на спеціальній зарядній станції за 2,5 години.

Серійне виробництво Artega Scalo Superelletra почнеться в 2019 році, причому буде випущено всього 50 екземплярів цього спорткара. Точну ціну німці поки не називають, але, судячи з характеристик і мізерного тиражу, потенційним покупцям треба бути готовим розлучитися зі значною сумою.


Не пропустіть