Tesla опублікувала перше зображення недорогого кросовера

У модельному ряду компанії новинка займе місце на щабель нижче Model X і буде представлена ​​в 2019 році. Автомобіль побудують на новій платформі і оснастять блоком акумуляторів ємністю близько 70 кіловат-годин

Компанія Tesla показала перше зображення нового компактного кросовера під назвою Model Y. Прем’єра автомобіля повинна відбутися в 2019 р повідомляє The Verge. Як розповів глава американської компанії Ілон Маск, кросовер буде розроблений на абсолютно новій платформі. Раніше очікувалося, що машину побудують на базі седана Model 3.

За словами Маска, Model Y повинна обійти за популярністю Model 3. Він додав, що новинка буде збиратися на новому заводі. У модельному ряду бренду машина займе місце на щабель нижче Model X. В компанії сподіваються, що Model Y дозволить після 2020 року збільшити продажі Tesla до одного мільйона машин щорічно.

Очікується, що автомобіль отримає двері, які відкриваються вгору. Глава Tesla Ілон Маск називає такий механізм «крилом сокола». Вперше такі двері були продемонстровані на першому кросовері бренду – Model X. Крім цього, судячи з зображення, у новинки будуть відсутні дзеркала заднього виду. Не виключається, що їх замінять камери, які транслюють зображення на дисплей в салоні машини.

За неофіційними даними, модель отримає блок акумуляторів ємністю близько 70 кіловат-годин. Мінімальний запас ходу у нового електричного кросовера складе близько 370 кілометрів.

Машина буде оснащена системою автономного управління нового покоління. Технологія буде включати в себе вісім камер, 12 ультразвукових датчиків, а також радар. Ціни на новинку поки не називаються. Швидше за все, ціни на кросовер початкового рівня будуть на кілька тисяч доларів більше, ніж на седан Model 3, вартість якого складе близько 35 000 доларів.

Найближчою прем’єрою Tesla стане електричний седан Model 3. Дебют автомобіля відбудеться 3 липня 2017 року. Виробництво новинки має розпочатися до кінця літа. Мінімальний цінник складе близько 35 тис. доларів, однак з урахуванням різних податкових програм для покупців електрокарів в США реальна ціна машини на головному ринку збуту може бути ще нижче.

Кузов Model 3 виготовлять переважно зі сталі, хоча повністю відмовлятися від легкосплавних матеріалів інженери не стануть. Машина отримає близько 100 комплектацій. Запас ходу електрокара становитиме 350 кілометрів.


Не пропустіть