BMW представила конкурента Tesla Model S

Електричний концепт BMW i Vision Dynamics представлений у Франкфурті як чотирьохдверне Gran Coupe з розгоном до сотні за чотири секунди, максимальною швидкістю понад 200 км/год, запас ходу в 600 км і «новим рівнем спортивної елегантності». Шеф BMW Харальд Крюгер заявив, що шоу-кар віщує модель, яка займе нішу між п’ятидверкою BMW i3 і гібридом i8. Імовірно, в серії седан отримає назву BMW i5.

«Ми електрофікуючи серце бренду і в той же час переносимо підрозділ BMW i в абсолютно новий вимір», – зазначив Крюгер. Він послався на стратегію Number One>Next, що зобов’язує до 2025 року побудувати 25 електрифікованих моделей і 12 чисто батарейних машин. «Нами вже розроблені революційні сіті і спорткар. Цей концепт об’єднує електричну мобільність з основними цінностями BMW: динамізмом і елегантністю», – підкреслив віце-президент Адріан ван Хойдонк.

Глава відділу розробок Клаус Фреліх рекомендував не порівнювати нинішній концепт з колишнім Vision Next 100, який перетвориться в модель iNext. Ну а конвеєрне життя «ай-п’ятої» почнеться не раніше 2021 року. Ще пізніше з’явиться кросовер з ім’ям i7. Зауважимо, що головним дизайнером BMW був недавно призначено звільненого з Шкоди Йозеф Кабан. Ймовірно, BMW i Vision Dynamics – одна з його перших робіт для баварців, виконана для розминки. Відчувається новий підхід.


Не пропустіть