Ілон Маск назвав дату прем’єри «нереальної» вантажівки Tesla

За традицією, дату дебюту першого електричного і безпілотного тягача глава компанії оголосив в своєму Twitter

Як випливає з повідомлення Ілона Маска, прем’єра новинки відбудеться 26 жовтня в Хоторні, штат Каліфорнія. Від будь-яких подробиць глава Tesla утримався, але не упустив можливості зайвий раз заінтригувати публіку. «Варто побачити цього звіра особисто. Це нереально», – написав він.

Нагадаємо, що раніше Маск відзначав, що вантажівка Tesla Semi-Truck буде управлятися як спорткар. За його словами, новинка перевершить вже існуючі вантажівки з дизельними моторами як за величиною крутного моменту, так і по дальності ходу без дозаправки. Відомо, що вантажівка Tesla також отримає системи напівавтономного водіння.

Офіційно технічні характеристики вантажівки поки не розкривалися. Однак, за інформацією інсайдерів, дальність ходу фури Tesla складе від 320 до 480 км на одній зарядці, що все ж менше можливостей вантажівок на традиційному паливі. Втім, тоді в самій Tesla відмовилися коментувати цю інформацію, назвавши її чутками.

Також повідомлялося, що Tesla має намір провести випробування фури в пустелі штату Невада. За задумом, під час тесту автомобілі повинні будуть їхати групою, слідуючи за ведучою вантажівкою.


Не пропустіть