Продемонстрували унікальний електромобіль за $10 тис (Відео)

Розробка каліфорнійської фірми Sondors, яка рік тому почала збір коштів на новий проект, дебютувала в Лос-Анджелесі

Нагадаємо, що власник і засновник фірми – Сторм Сондорс вже відомий по успішному проекту електричного велосипеда Ebike. Однак рік тому він взявся за електромобілі і почав збір коштів на розробку триколісного електричного автомобіля Sondors.

Раніше Сондорс відзначав, що зробити дешевий електромобіль можливо тільки в тому випадку, якщо піти на деякі компроміси: відмовитися від четвертого колеса і зайвих місць. Власне, так розробники і пішли. У електромобіля всього три колеса і три посадочних місця в салоні.

Авто побудували з використанням алюмінієвих кузовних панелей і трьох видів літій-іонних акумуляторних батарей, які при повній зарядці дозволятимуть автомобілю проїжджати 80 кілометрів, 160 кілометрів або 322 кілометри. Передбачається, що в залежності від модифікації Sondors зможе розганятися від 0-96 км/год за час від 5 до 8 секунд.

Відомо, що стартова вартість серійної версії триколісного автомобіля буде починатися від $ 10 000. Втім, для цього Сондорсу знову потрібні гроші. Компанія оголосила про другий раунд залучення інвестицій. Необхідну для подальших розробок суму оцінили в $ 20 млн.


Не пропустіть