Продемонстрували, як працюють віртуальні дзеркала Audi (Відео)

Німецька компанія Audi анонсувала електромобіль E-Tron Quattro, випуск якого запланований на кінець року. Цей чотиридверний седан преміум-класу примітний віртуальними дзеркалами заднього виду.

Відомо, що зображення з камер виводиться на два 7-дюймових OLED-дисплея в формі трапеції, які вбудовані в проміжок між дверима і панеллю приладів. Дисплеї сенсорні: якщо свайпнути – зображення масштабується під іншим кутом, а по тапу на екран виводяться піктограми, які допомагають визначити місце розташування машини.

На перший погляд зовнішні скла здаються незручними через незвичену форму і маленький розмір. Проте, творці стверджують, що з часом водії звикнуть до змін і визнають їх зручність.

За словами інженерів Audi, сенсорні дзеркала покращують показники аеродинаміки – отже, автомобіль буде пересуватися, використовуючи менше енергії. Більш того, камери зменшують габаритну ширину електромобіля на 15 см в порівнянні з моделями з класичними дзеркалами, що зробить пересування по завантаженим дорогах безпечніше і комфортніше.

А ще такі дзеркала не створюють шуму під час пересування машини – за це подякують жителі «гучних» міст.


Не пропустіть