Toyota показала автомобільний інтер’єр майбутнього (Фото)

Компанія Toyota готується представити концепцію безпілотних автомобілів з четвертим і п’ятим рівнем автономності. Система ACES буде співвідносити настройки автомобіля з емоційними і фізіологічними параметрами людини. Презентація пройде в рамках січневої виставки споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі.

Нову концепцію назвали Active Comfort Engaging Space (ACES). Головна мета системи – забезпечити пасажирам безпілотника максимальний комфорт. Сидіння і ремені безпеки зможуть налаштовуватися автоматично в залежності від пози, статури і навіть руху очей. Кліматична установка буде генерувати комфортну температуру навколо кожного пасажира.

Відповідно до фізіологічних параметрів людини автомобіль зможе індивідуально налаштовувати інтенсивність і колір фонового підсвічування і навіть нюанси розпилення в салоні ароматів. Система буде враховувати тембр голосу, пульс і експресивність жестів. Комплекс ACES докладе всіх зусиль, щоб поліпшити настрій пасажирів. З іншого боку, заснути водію в дорозі завадять крісло з віброрежимом і мелодійні повідомлення.

Крім того, Toyota привезе в Лас-Вегас концепт-кар Moox (Mobile Box – мобільна капсула). Цей автономний міський автомобіль розрахований на двох чоловік. Його салон можна трансформувати в мобільний офіс або лаунж-зону. Відмінною особливістю автомобіля стали скляні панелі в салоні, які за запитом можуть перетворюватися в величезні екрани з функцією доповненої реальності.


Не пропустіть