Прoрив у вирoбництві батарей: електрoмобілі значнo пoдешeвшають

Американський стартап 24M заявив про намір подати на ринок більш продуктивні та ефективні батареї вже в 2020 році. Вони дозволять знизити витрати на виробництво електромобілів і збільшити час автономної роботи смартфонів.

Ось уже близько десяти років виробник 24M трудиться над менш дорогими і більш продуктивними батареями з високою щільністю енергії. В першу чергу, це передбачає спрощення дизайну літій-іонних батарей і усунення неактивних матеріалів. Це дозволить зменшити число етапів виробництва таких батарей. Крім того, для них потрібно менше матеріалів. Це позитивно позначиться на витратах на виробництво і необхідної для цього енергії.

Складається враження, що розробники 24M готові зробити прорив. В кінці грудня їх профінансували японські компанії Kyocera і Itochu, а також інвестори на суму майже 22 млн. доларів. Компанія планує інвестувати ці кошти в виробництво і дослідження. Також планується розширення співпраці. Спільно з партнерами стартап планує почати виробництво перших батарей в 2020 році.

За заявою компанії, щільність енергії батарей 24M досягає 280 – 300 Вт⋅год/кг. Щільність енергії сучасних батарей досягає близько 250 Вт⋅год/кг. Нова технологія дозволить створювати в майбутньому літій-іонні батареї з щільністю близько 500 Вт⋅год/кг. Але для цього буде потрібно зменшити сепаратор між електродами, що поки не представляється можливим.


Не пропустіть