Нова Skoda: кардинальна зміна іміджу (Фото)

Концепт Skoda Vision iV натякає, яким буде перший серійний електромобіль чеської марки

Головне відкриття – це салон! Круте двухспицеве кермо, дворівнева передня панель, якщо всі ці дизайнерські задуми дійдуть до серійної версії, ми маємо шанс побачити дуже круту «електричку»! Салон, до речі, зроблений з вторсировини – це зараз модно. Зрозуміло, в своєму концепті Skoda знайшла місце для найсучасніших технологій: замість дверних ручок – сенсори, замість зовнішніх дзеркал – камери, а управляти більшістю функцій автомобіля можна прямо зі смартфона.

Серійне втілення цього концепту ми повинні побачити всього через рік. Це буде електричний кросовер, за габаритами схожий на нинішній Skoda Kodiaq. Побудують новинку на модульній платформі MEB.

У концепта – пара електромоторів сумарною віддачею 306 к.с. і літій-іонна тягова батарея ємністю 83 кВт∙г, яка забезпечує пробіг до 500 км на одній зарядці. Час розгону до 100 км/год – 5,9 секунди, а максимальна швидкість – 180 км/год. І є шанс, що серійна модель не буде сильно відрізнятися технічно! І зовнішність не повинна радикально змінитися: купеподібний силует, а також інші особливості дизайну напевно якщо зазнають трансформації, то мінімальної.


Не пропустіть