Стали відомі українські ціни нового Skoda Scala (Фото)

Новий хетчбек Skoda Scala отримав українську прописку і український цінник з переліком модифікацій. Втім, цей самий перелік не такий і великий. На сьогоднішній день Шкода Скала в Україні пропонується тільки в одній комплектації Style. Хоча це має на увазі хороший рівень оснащення: литі диски, повністю світлодіодні задні ліхтарі, запуск двигуна з кнопки, двозонний клімат-контроль, малий шкіряний пакет, мультимедійна система Bolero c 8-дюймовим сенсорним екраном і 8 динаміками, круїз-контроль, заводське тонування і традиційно цілий набір фішок Simply Clever. У той же час, ручне гальмо тут звичайне, не електромеханічне.

Силовий агрегат поки так само без альтернатив – це відомий дизель VAG об’ємом 1.6 і в даному випадку потужністю 115 к.с. і обертовим моментом – 250 ньютон-метрів. Розгінна динаміка Skoda Scala з таким двигуном звичайна – 10,1 сек., Зате обіцяна паливна економічність. До речі, коробку передач можна вибирати – це може бути або 6-ступінчаста “механіка”, або 7-ступінчаста DSG. Так ось з преселективом в міському циклі Scala повинна споживати всього 4,9 літра на “сотню”. Парадокс, але з “механікою” буде хоч і трохи, але все ж більше – 5,1 літра. А зазначена вище цифра розгону однакова незалежно від типу коробки передач.

Цікаво, що в Європі також пропонується Scala G-Tec – модифікація, що працює на метані. Літровий двигун там розвиває 90 к.с., а балони зі стисненим газом розташовані під заднім сидінням і підлогою багажника. Заявлений запас ходу такої Скали – на газу і трохи на бензині – 630 км.

Нагадаємо, що Skoda Scala буде в “гольф-класі”, конкуруючи не тільки з Volkswagen Golf, але і з новими Ford Focus і KIA Ceed. І конкуренція буде непроста, адже прайс на новинку становить 627.050 грн. у випадку з “механікою”. За Scala c DSG попросять трохи більше – 665.610 грн. Так, ставка зроблена на дизельні мотори, яких, наприклад, не пропонують ні Golf ні Ceed. Але чи зможе Scala боротися з ними на рівних?

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть