Розсекретили нове купе від Opel

Крихітні тизери та відео, що нічого не показують про нове купе Opel GT, гуляли в мережі давно. І ось тепер Руссельхейм зважився розсекретити своє маленьке купе, дебют якого очікується в Женеві, пише motorglobe.org.

Як випливає з назви, новий концепт стане фактично рімейком Opel GT, який з’явився в 1965 році і був мрією тодішніх європейців й гордістю компанії. Його називали «Маленький Corvette». У порівнянні з тодішнім бестселером марки Cadett, це був прорив. Єдине, що пригнічувало, що проект для Opel робили французи.

Новий GT розроблений своїми силами. Цікаво, що він так само кардинально відрізняється від решти моделей компанії, як і його попередник. Хоча не настільки радикальний, як ще один пам’ятний Opel – суперкупе CD. Яке, до речі, проектували і будували вже в самому Руссельхеймі.

Перш за все, в очі кидаються монолітні двері, які не мають ручок. Електропривод винайдено давно, так що немає нічого дивного, що потрапити в автомобіль можна, доторкнувшись до червоної лінії, що відокремлює боковину від даху.

Чистота ліній кузова підкреслюється повною відсутністю виступаючих деталей. Немає навіть звичних дзеркал заднього виду. Їх роль виконують монітори, встановлені в салоні, а картинку на них передають камери, розташовані позаду колісних арок.

Щодо начинки, то тут нічого запаморочливого. Ніяких «великих блоків». GT припускає обходитися літровим трициліндровим моторчиком потужністю в 145 к.с. і моментом в 205 Нм. Він уже відомий за Adam, Corsa і Astra.

Низька вага обіцяє розганяти маленьке купе до сотні за 6 секунд і досягати 215 км/год максимальної швидкості. Ці цифри не здаються позамежними, але давайте спробуємо знайти на ринку ще одне компактне купе з такими характеристиками.


Не пропустіть