Toyota готує до дебюту новий бюджетний кросовер (Фото)

Компанія Toyota планує до 2022 року випустити новий невеликий бюджетний кросовер. За попередніми даними, автомобіль стане найдоступнішим SUV в модельній лінійці бренду. Новинку спершу представлять на бразильському ринку, але пізніше вона може дістатися і до інших країн.

Відомо, що модель стане на конвеєр заводу “Тойота”, розташованого в бразильській Сорокабі. Точних даних про те, що це буде за авто, поки немає. Більш того, ще не відомо, який кузов їй дістанеться. Втім, це не заважає бразильським журналістам з видання revistaautoesporte.globo.com стверджувати, що Toyota готується до випуску компактного кросовера, який зможе конкурувати з новими Hyundai Venue і Nissan Juke.

Швидше за все, в розробці моделі братимуть участь фахівці Daihatsu (бренд належить Toyota), при цьому її дизайн буде перегукуватися з концептом Daihatsu DN Trec, що дебютував пару років назад.

В основу авто, за припущеннями ЗМІ, може лягти база Toyota EFC або зовсім нова платформа GA-B, розроблена в рамках архітектури TNGA.

Кросовер, швидше за все, оснастять 1,5-літровим “атмосферником” і гібридною силовою установкою, створеною на базі мотора об’ємом 1,8 літра. Чи дістанеться моделі повний привід – поки не ясно.

Новинку від Toyota бразильської збірки, ймовірно, представлять і в інших країнах Південної Америки, не виключено, що вона з’явиться і за межами регіону.


Не пропустіть