Новий оригінальний китайський фургон на електриці із скромним цінником (Фото)

Китайська компанія BAIC навесні минулого року презентувала концепцію мінівена під назвою Weiwang 407EV. Як зрозуміло з індексу в найменуванні, фургон електричний. Початок продажів було відразу визначено на 2019 рік – і ось він, довгоочікуваний старт запуску на ринок.

За цей час відбулися зміни. Власне, у підсумкового автомобіля інша назва – Beiqi Changhe EV5. В оснащення нового фургона входить один розташований на задній колісній осі електродвигун з потужністю в 82 кінських сили, в той час як концепт володів двома двигунами.

Beiqi Changhe EV5 має літій-іонний акумулятор (варіативно на 32,3 кВт.год або на 43 кВт.год). Запас ходу електричного фургона дорівнює 210 або 270 км – це залежить від ємності акумуляторну батарею. Показники дальності ходу наведені по циклу NEDC, тобто в реальних умовах ця відстань буде менше. За виробництво батарей відповідає фірма Guoxuan.

Поповнити заряд до 80% можна за 40 хвилин, якщо використовувати спеціальний пристрій експрес-підзарядки. У разі заряду через стандартну станцію для поповнення заряду потрібно близько 6-7 годин.

Довжина корпусу електричного фургона – 4500 мм, розмір колісної бази при цьому дорівнює 2920 мм. Мінівен місткий: багажне відділення пропонує цілих 4500 літрів об’єму. Вантажопідйомність машини становить 1120 кг або 1140 кг. Це залежить від модифікації автомобіля.

Інтер’єр класичний, але з оригінальними деталями. Наприклад, селектор трансмісії зроблений у формі шайби. Програмне забезпечення пропонує точку доступу Wi-Fi, що підтримує інтернет 4G. Два невеликих екрани включають в себе приладову панель і систему мультимедіа. Діагоналі у дисплеїв скромні, але виглядає передня консоль непогано.

Вартість виходить на китайський ринок фургона Beiqi Changhe EV5 дорівнює 98 800 юанів за машину з ємністю акумулятора 32,3 кВт.год (що рівнозначно сумі близько $14000) або 103 800 юанів за автомобіль з ємністю батареї в 43 кВт.год (це близько $14500). Згідно з коментарями експертів, новий фургон повинен стати сміливим конкурентом вийшовшому недавно фургону Dolphin EV від фірми Karry (підрозділ Chery).


Не пропустіть