Президентський лімузин шокував своїм дизайном (фото)

Німецька компанія Porsche Engineering розробляє двигун для лімузина президента Росії, а збирати авто будуть на АвтоВАЗ, пише autodriving.net

Лімузин для президента зробить група Sollers. Раніше одним з можливих підрядників за проектом «Кортеж» називався АвтоВАЗ. Не виключено, що саме тут буде організована збірка лімузинів для перших осіб держави.

У проект із створення лімузинів, представницьких седанів, мінівенів, позашляховиків і навіть спорткарів, який отримав назву «Кортеж», спочатку планувалося виділити 18 млрд руб. (причому, 16 млрд руб. — з федерального бюджету), проте потім ця сума була знижена до 12 млрд руб. Перші 700 млн руб. були виділені в 2013 році.

лимузин-путина

лимузин-для-путина2

Швидше за все, представницький седан і позашляховики стануть серійними — їх можна буде придбати і приватним особам. Однак, їх вартість буде досить високою — поки розробники говорять про 2 млн руб. за седан і 3 млн руб. за позашляховик. На першому етапі планується випускати 5 тис. автомобілів на рік, а потім збільшити обсяги до 20 тис. од.

Розробка 12-циліндрового двигуна для майбутнього лімузина проекту «Кортеж» доручена Porsche Engineering. Новий агрегат, об’ємом від 6 до 6,6 літра, отримає турбонаддув, що дозволить збільшити силову віддачу до 800 к.с. Нагадаємо, що виробництво лімузина почнеться в 2017 році.

За інформацією джерела, близького до проекту «Кортеж», спочатку передбачалося, що двигун буде створений в Росії, але в підсумку від цього плану відмовилися.


Не пропустіть