Toyota представила абсолютно новий RAV4 (фото)

Японський автовиробник Toyota представив нову, найпотужнішу модифікацію кросовера RAV4 з приставкою Prime. Публічна прем’єра новинки відбудеться на автосалоні в Лос-Анджелесі.

Як повідомили в компанії, модифікація Prime – це не лише найпотужніша версія кросовера на сьогоднішній день, але і найбільш економічна, яку коли-небудь виробляла Toyota.

Для нової моделі передбачається новітня гібридна силова установка. Вона заснована на модифікації RAV4 Hybrid, при тій же потужності ДВЗ (180 к.с.) в парі з електромотором загальна віддача установки сягає 306 к.с. Збільшена літій-іонна батарея під підлогою дозволяє новинці виключно на електротязі проїхати 63 кілометри (по циклу EPA).

Як і RAV4 Hybrid, модифікація Prime отримала систему повного приводу з електронним управлінням. В результаті час розгону повнопривідного Toyota RAV4 Prime з місця до «сотні» зайняв усього 5,8 секунди, зробивши цей гібрид найшвидшим за всю історію моделі RAV4.

Модель RAV4 Prime буде пропонуватися в комплектаціях SE і XSE, перша з яких має унікальні ґрати радіатора, аеродинамічний передній спойлер, чорні акценти екстер’єру і 18-дюймові легкосплавні диски.

XSE є більш стильним. Ця версія отримає спортивний двоколірний екстер’єр з контрастною чорним дахом, вертикальні світлодіодні ДГЗ і 19-дюймові колісні диски, які є ексклюзивними для цієї моделі і найбільшими, коли-небудь встановленими на гібридному RAV4.

Додатково пропонується преміальний пакет, який додає вентильовані передні крісла, обігрів керма і панорамний люк на даху. Крім вищезгаданого обладнання, версії SE і XSE оснащені комплектом систем допомоги водієві Toyota Safety Sense, що включає в себе автоматичні фари дальнього світла, адаптивний круїз-контроль і систему запобігання зіткнень з пішоходами.

Світові продажі кросовера стартують влітку 2020 року. Чи з’явиться надпотужний гібрид RAV4 в Україні, поки невідомо.


Не пропустіть