Топ-15 найдешевших автомобілів в Україні 2019 року

Як виглядає топ-15 найбільш доступних автомобілів в Україні в 2019 році

Вибір бюджетних автомобілів в Україні в 2019 році не можна назвати різноманітним. Минули ті часи, коли ЗАЗ «Сенс» або Daewoo Matiz можна було купити за $7-8 тисяч.

Аналіз ринку, проведений MMR, показав: сьогодні, щоб дозволити собі навіть найдешевше нове авто, потрібно мати в кишені, щонайменш, $10 тисяч. І це за умови, що ви готові їздити на машині, зібраній на пострадянському просторі.

Хочете «сталевого коня» європейської збірки? Готуйте $11-12 тисяч.

Щоб ви розуміли, про які конкретно моделях йдеться, MMR.net.ua склав рейтинг з 15 автомобілів, які підпадають під цінову категорію «до 300 000 гривень».

ТОП-15 бюджетних автомобілів в Україні

Ціни вказані в гривні станом на листопад 2019 року. Автомобілі розташовані у зворотному порядку – від більшої до меншої ціни.

  1. Great Wall C30 (от 299 900 грн)

Great Wall – китайський марка, з якої незабаром доведеться попрощатися. Її місце з часом займає новий бренд виробника – Haval. Оновиться повністю і модельний ряд.

Однак поки автомобілі Great Wall ще доступні в українських дилерів. Один з них – седан C30. Його очевидний плюс – місткість. Обсяг багажника «китайця» – 510 літрів.

Головний мінус – м’яко кажучи, не найсучасніша силова установка, до складу якої входить 1.5-літровий атмосферний бензиновий мотор і 5-ступінчаста «механіка». В середньому цей дует витрачає майже 7 літрів палива на 100 кілометрів.

  1. Citroen C-Elysee (від 298 000 грн)

Citroen C-Elysee – один з небагатьох європейських автомобілів в категорії «до 300 000 грн». Його головні конкуренти – Renault Logan і Peugeot 301.

У мінімальній комплектації C-Elysee оснащується 1.2-літровим атмосферним бензиновим мотором, який видає всього 82 кінських сили. Двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

Автомобіль може похвалитися низькою витратою палива – в змішаному циклі менше 5 літрів на 100 кілометрів. Також у нього досить місткий багажник – 506 літрів.

У лінійці моторів також є дизельний агрегат, який споживає ще менше – 4.3 літра. Однак за подібну модифікацію доведеться віддати, щонайменш, 345 300 гривень.

  1. Lada Vesta (від 297 515 грн)

Очікувано, в обрану цінову категорію потрапили і російські автомобілі, які продаються в Україні без будь-яких обмежень. Проте, не дивлячись на відносно невисоку вартість, продукція «АвтоВАЗу» програє конкуренцію більш іменитим брендам – ​​Renault, Peugeot і Citroen, які також пропонують українцям бюджетні седани.

Базова «Веста» комплектується 1.6-літровим російським мотором, який видає 106 кінських сил. Потужність передається на передні колеса через 5-ступінчасту «механіку».

Багажник 480 літрів – на 30 літрів менше, ніж, наприклад, у Renault Logan.

  1. Citroen C1 (від 283 000 грн)

C1 – найменша і найдешевша, але далеко не найпопулярніша модель Citroen в Україні. Взагалі українці неохоче беруть субкомпактні хетчбеки. Про забобони щодо французів і говорити не варто.

Однак якщо вам потрібен компактний, недорогий і при цьому сучасний міський автомобіль, то C1 може стати хорошим вибором: його легко паркувати – він менше 3.5 метрів в довжину. Приблизно на метр коротший, ніж, наприклад, Kia Sportage.

До того ж він економічний – в змішаному циклі «малюк» споживає близько 4 літрів палива на 100 кілометрів.

  1. FAW B30 (від 281 900 грн)

FAW B30 – новачок українського ринку. І його перспективи поки вельми туманні. FAW – китайська марка, яку в Україні знають погано. До того ж за ціною він програє тому ж Renault Logan.

Єдине, чим може похвалитися B30, це багате обладнання вже в «базі». Навіть за мінімальну ціну ви отримаєте 6-ступінчастий «автомат», а також мультимедійну систему з сенсорним екраном.

  1. Peugeot 301 (від 280 000 грн)

Peugeot 301 – це брат-близнюк Citroen C-Elysee, проте в «базі» він коштує майже на 20 000 гривень дешевше. Але не поспішайте радіти. Швидше за все, «Пежо» пропонує нижчу ціну за рахунок економії на оснащенні. Тож, якщо будете вибирати між цими авто, питайте свого дилера, чому «пижик» дешевше.

З технічної точки зору 301-й нічим не відрізняється від свого побратима. У стартовій комплектації той самий 1.2-літровий мотор і 5-ступінчаста «ручка».

  1. Ravon R3 (від 271 000 грн)

Автомобілі Ravon збирають в Узбекистані на спільному підприємстві з General Motors. Раніше цей самий завод випускав під маркою Daewoo такі відомі у нас моделі, як Matiz та Nexia.

Ravon R3 – це перелицьована версія Chevrolet Aveo. Тобто, це фактично аналог вітчизняної ЗАЗ «Віда», яка вже не випускається. Як і всі інші моделі ЗАЗу.

Ravon R3 – відносно невеликий седан. Він менше, ніж, наприклад, «Логан» або «Пежо 301». Обсяг його багажника – всього 400 літрів.

  1. Lada 4×4 (від 269 100 грн)

Lada 4X4 – це добре всім відома «Нива». «АвтоВАЗу» довелося перейменувати «стареньку» через те, що права на цю назву було передано американцям для позначення Chevrolet Niva.

4X4 – найдешевший позашляховик в Україні. Щоправда, попитом він користується хіба що у фельдшерів, лісників і дуже рідкісних «шанувальників класики». За ці гроші українці вважають за краще купувати старі кросовери. Або той же старенький Jimny.

Плюс «Ниви» – постійний повний привід і відносно коротка колісна база, що дає їй перевагу на бездоріжжі.

Мінус авто – слабка силова установка і якість збірки.

  1. Renault Logan (від 268 900 грн)

Renault Logan – найдешевший седан в Україні європейської збірки. Збирають «Логан» в Румунії на заводі Dacia. Власне, під цим брендом автомобіль і продається в більшості країн Європи. В Україні ж шильдик «Рено» – маркетинговий хід, не більше.

«Логан» в базовій версії – це передньопривідний автомобіль з літровим мотором на 73 кінські сили. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка».

Можливо, у «Логана» не найпривабливіший зовнішній вигляд, але він місткий – обсяг багажника 510 літрів, і економічний – середня витрата палива – 5.5 літрів на 100 кілометрів.

  1. Jac J4 (від 268 800 грн)

На момент підготовки рейтингу Jac J4 коштував всього на 100 гривень дешевше Renault Logan, якому, в тому числі, «китаєць» і програє конкуренцію.

Ситуація в даному випадку типова для китайських автомобілів: виробники з Піднебесної пропонують більш багате оснащення. Але українці віддають перевагу моделям з моторами і трансмісією від перевірених брендів.

Втім, потрібно відзначити, що J4 і Logan не є прямими конкурентами. Китайський седан більш місткий. Його багажник на 40 літрів більше, ніж у «румуна», що ховається під французькою маркою.

  1. Ravon R4 (від 267 900 грн)

Ravon R4 – узбецька версія Chevrolet Cobalt. За габаритами цей седан більше, ніж R3. Як результат, багажник тут об’ємніший приблизно на 140 літрів.

R4 входить в трійку найбільш доступних седанів в Україні.

Під капотом – 1.5-літровий «атмосферник», що працює в парі з 5-ступінчастою «механікою». Середня витрата агрегату – 6.2 літра палива на 100 кілометрів.

  1. Chery Tiggo 2 (від 263 540 грн)

Chery Tiggo 2 – найдешевший кросовер в Україні. Він також єдиний представник «паркетників», який потрапив у наш ТОП-15.

Якщо говорити про позашляхові здібності, Tiggo 2 може похвалитися хіба що збільшеним до 186 міліметрів кліренсом. В іншому він, за великим рахунком, нічим не відрізняється від звичайного передньопривідного хетчбека.

  1. Renault Sandero (від 259 900 грн)

Renault Sandero – найдешевший європейський автомобіль в Україні. Хетчбек побудований на одній платформі з Logan. І комплектується тими ж моторами. За великим рахунком, різниця між цими автомобілями лише в типі «кузова».

Багажник в «Сандеро» помітно менше, ніж у побратима – 320 літрів.

У Renault Sandero також є крос-версія, яка називається Stepway. Однак коштує вона на 55 000 гривень дорожче. І в топ-15 бюджетних авто не потрапляє.

  1. Ravon R2 (від 254 500 грн)

Ravon R2 – це аналог Chevrolet Spark. Його можна розглядати як дешевшу альтернативу таким компактним хетчбекам, як Citroen C1 і Peugeot 108.

Після того, як виробництво на ЗАЗі зупинилося, а імпорт російських авто тимчасово припинився, R2 деякий час залишався найдешевшим автомобілем в Україні.

Його головний плюс – ціна. Він дешевше, ніж той же C1. Однак R2 не може похвалитися настільки ефективним мотором. Його 1.2-літровий мотор в середньому споживає приблизно на 50% більше палива, ніж «ситроєнівський» агрегат.

Та й багажник у нього менше на 25 літрів.

  1. Lada Granta (від 238 770 грн)

Lada Granta повернула собі звання найдешевшого автомобіля в Україні. Щоправда, незважаючи на невисоку ціну, автомобіль не користується особливим попитом.

У «базі» седан не може похвалитися ефективною силовою установкою. Маючи обсяг 1.6 літра мотор видає всього 87 кінських сил. При цьому в змішаному циклі витрачає 6.6 літра палива на 100 кілометрів.

Правда, чого не відняти у «Гранти», так це місткісті. Обсяг її багажника – 520 літрів.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть