Skoda планує випустити нову Fabia в 2021 році (Фото)

Чеський автовиробник озвучив плани по своєму хетчбеку нового покоління, який повинен приєднатися до інших оновлених моделей марки вже в 2021 році.

Компанія Skoda готується до дебюту четвертого покоління свого популярного хетчбека Fabia, яка повинна з’явитися в дилерських центрах марки вже в першій половині 2021 року. Нинішньої генерації Fabia вже майже 5 років, тому автомобіль повинен оновитися не пізніше 2021 року. Однак Skoda трохи прискорила появу моделі, що дозволить швидше впровадити нову платформу і належні їй силові установки.

«Я тільки минулого тижня їздив на першому прототипі Fabia на MQB A0. Я вже можу сказати вам, що не можу дочекатися, щоб вивести цю машину на ринок», – сказав глава компанії Бернхард Майєр.

Видання Auto Express опублікувало перші знімки моделі, що показують, що наступна Fabia буде виглядати більш сучасно, ніж поточна модель, яка вважається одним з найбільш консервативно стилізованих хетчбеків. Новинка отримає новітній дизайн Skoda, натхненний кристалами, а також більш виразну оптику. Однак лінія даху залишиться відносно високою ззаду; Fabia вважається невеликим сімейним автомобілем на декількох ключових ринках, тому йому все одно доведеться розмістити двох дорослих у відносному комфорті на задньому ряду.

Автомобіль нової генерації зробить великий скачок і в плані технологій. Інформаційно-розважальна система Skoda MIB 3.0, представлена ​​на Kamiq, з’явиться і на компактному сітікарі. Ймовірно, що деякі версії автомобіля будуть комплектуватися 6,5-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважального комплексу, але в топовому виконанні екран отримає діагональ 8 або 9 дюймів.

Очікується, що в підкапотному просторі влаштується 1,0-літровий TSI з віддачею 94 к.с. або 114 к.с. 1,5-літровий TSI потужністю 148 к.с. з функцією деактивації циліндрів також не виключається, як і гібридна силова установка, що працює за принципом Mild Hybrid, від VW Group.


Не пропустіть