Ердоган презентував перший турецький електромобіль (Фото)

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган особисто взяв участь у презентації першого національного автомобіля

Кросовер нової турецької марки, що отримала назву TOGG, поки представлений як прототип. За своїми розмірами – колісна база складає 2 800 мм – його можна порівняти з Toyota Highlander. Версій з двигунами внутрішнього згоряння не передбачено – перший турецький автомобіль буде тільки електричним.

Повідомляється про дві модифікації з заднім і повним приводом. У першому випадку кросовер отримає один електромотор потужністю 200 к.с., у другому – два двигуни на кожній з осей сумарною потужністю 400 к.с. Топова версія зможе розганятися 0-100 км/год за 4,8 с. При цьому максимальний запас ходу складе близько 500 км.

Обіцяні швидка зарядка, яка займе менше 30 хвилин, навігаційна система з доповненою реальністю і навіть автопілот третього рівня.

Виробництво кросовера налагодять до 2021 року на спільному підприємстві TOGG, заснованому п’ятьма найбільшими в Туреччині промисловими компаніями, тоді як продажі почнуться не раніше 2022 року. Надалі, крім цього кросовера, планується випуск більш компактного паркетника, седана, хетчбека і компактвена.


Не пропустіть