Toyota перетворить новий Yaris в доступний кросовер (Фото)

Вже давно відомо, що Toyota працює над новим компактним кросовером. Він займе сходинку нижче актуальної версії C-HR, і буде побудований на платформі GA-B. Довжина буде близько 4 метрів.

Новий невеликий кросовер Toyota буде явним представником класу Supermini. Довжина кузова складе всього 4 метри, що зробить його першим в європейській лінійці компанії. За попередньою інформацією, він вийде на ринок для конкуренції з Renault Captur і Nissan Juke.

В якості основи буде використана нова версія Toyota Yaris. Для обох моделей використовують модульну платформу GA-B. Вона дозволить збільшити пасивну безпеку, полегшити автомобіль, а також залишити більше простору в салоні. Це стало можливим за рахунок використання легкосплавних і композитних матеріалів в силовій конструкції нової архітектури.

Виконавчий віце-президент Toyota Метт Харрісон заявив, що сегмент компактних кросоверів неухильно зростає, відтягуючи клієнтів від сегмента С (Toyota Corolla, VW Golf). Майбутній позашляховик на базі Yaris стане другою моделлю Toyota, в якій буде використовуватися гнучка архітектура GA-B. Вона передбачає використання важелів Макферсон на передній осі і звичайну балку кручення на задній.

Крім того, платформа передбачає використання іншого типу підвіски для задньої осі. Це означає, що в майбутньому можуть бути представлені повнопривідні версії кросовера. В якості силового агрегату, швидше за все, буде використана гібридна установка з 1,5-літровим мотором на чолі, здатна розвивати до 113 кінських сил. У базовій версії буде використовуватися цей же мотор, але без електрифікації.

На жаль, поки немає інформації про вартість і комплектації.


Не пропустіть