Hyundai вивела на ринок новий компактний хетчбек за 11 тисяч євро (фото)

Hyundai Motor запустила в Європі продажі нового покоління субкомпактного хетчбека i10, презентація, якого відбулася восени минулого року на міжнародному автосалоні у Франкфурті.

У порівнянні з попередником i10 майже не змінився в довжину, проте став ширшим і нижчим. Колісна база зросла на 40 мм. Новий стиль з округлими формами і гострими гранями авто виглядає динамічно, особливо з чорним або червоним кольором даху.

У просторому салоні варто виділити 8-дюймовий екран системи мультимедіа. Салон може вмістити до 5-ти осіб, багажник об’ємом 252 літри має подвійне дно. Навантажувальна висота стала нижчою на 29 мм, а заднє пасажирське сидіння складається рухом однієї руки з боку багажника.

Новий i10 гарантує кращий контроль габаритів за рахунок опущеного нижнього краю лобового і заднього скла і більш вузької задньої стійки даху. До того ж полегшують маневрування камера заднього огляду і датчики парктроніка.

Машина стандартно оснащується системами автоматичного гальмування перед перешкодою, утримання авто в смузі, автоматичного перемикання ближнього і дальнього світла. Всі дані надходять з фронтальної камери. Система інформування про обмеження швидкості працює на базі системи навігації. Є і контроль за уважністю водія. Бортова система зв’язку BlueLink надає постійно оновлювані відомості про погоду, затори, дорожні камери, ціни на заправках, дозволяє відшукати авто на парковці і має функції Aple CarPlay і Android Auto.

Силові агрегати два, обидва бензинові – 1,0-літровий з віддачею 66 кінських сил (96 Нм крутного моменту) і 1,2-літровий потужністю 83 кінські сили (118 Нм крутного моменту). КПП – 5-ступінчаста «механіка» і 5-діапозоний «робот». Всі автомобілі стандартно отримали систему «старт-стоп». На вибір доступний «еко-пакет» з найбільш «довгими» передачами, 14-дюймовими колесами і двомісним заднім сидінням.

На ринку Німеччини новий i10 коштує від 10 990 євро.


Не пропустіть