Renault представила автомобіль з розсувним кузовом (Фото)

Продемонстрували інноваційний шоу-кар під назвою Morphoz, який здатний модифікувати свої фізичні розміри за рахунок розсувного кузова.

В основу нового концепту компанія Renault поклала платформу CMF-EV. Саме на ній в подальшому будуть випускатися інноваційні машини торгової марки. Платформа відрізняється варіативністю. Так, передбачено кілька тягових батарей, а також можливість встановлювати різні модифікації силових агрегатів.

Що стосується нового шоу-кара, то новинка отримала електрифікований силовий агрегат з потужністю в 136 або 218 кінських сил. Акумулятор може мати ємність в 40 або 90 кіловат на годину. Головною особливістю новинки Renault є можливість машини міняти свої габарити в залежності від того, який профіль руху був обраний. У режимі подорожі колісна база складе 2 метри 93 сантиметрів, тоді як для адаптації до поїздки в міських умовах установка скоротить показник аж до 2 метрів 73 сантиметрів.

Однак, щоб скористатися цією особливістю, необхідно буде приїхати до спеціальних зарядних станцій, де акумулятори будуть замінені на інші. Відзначається, що в процесі трансформації певні зміни будуть відображатися і на інтер’єрі. У компанії відзначають, що поки у концептуальної моделі немає ніяких шансів стати серійною. Але, в цьому автомобілі були реалізовані всі плани, які фірма планує впровадити в подальшому.


Не пропустіть