Fiat представив оновлений пікап Strada (фото)

Виробник Fiat представив компактний пікап Strada другого покоління. Модель призначена для ринку Південної Америки. Новинка побудована на модульній платформі MP1, а технічно дуже близька до хетчбека Argo.

Strada другого покоління створений з використанням шасі і агрегатів хетчбека Fiat Argo і седана Cronos, а за своїм дизайном і концепцією новинка схожа на пікап Fiat Toro, який теж має несучий кузов і основний передній привід. Довжина нового Strada становить всього 4 480 мм, ширина – 1732 мм, висота – 1608 мм, а колісна база – 2737 мм. Як відзначає виробник, це найкомпактніший п’ятимісний пікап в світі з чотирма дверима.

Гамма двигунів відповідає компактним розмірам кузова. У базовій версії передбачений 1,4-літровий бензиновий мотор потужністю 88 к.с. і 123 Нм. За доплату можна замовити 1,3-літровий двигун, який при меншому об’ємі видає 110 к.с. і 139 Нм. Вибору трансмісій не передбачено: тільки 5-ступінчаста МКПП і передній привід.

Продажі нової «Стради» в Бразилії повинні були стартувати в квітні, проте початок виробництва довелося відкласти через тимчасове закриття заводу в зв’язку зі спалахом коронавірусу. Таким чином поставки почнуться не раніше другої половини 2020 року.


Не пропустіть