В Україні представили найголовнішу новинку сезону від KIA

Масштабна за теперішніх часів презентація в новому автосалоні KIA «Автоцентр на Московському» ознаменувала старт продажів на українському ринку найочікуванішої прем’єри марки – четвертої генерації кросовера KIA Sportage, – повідомляє AUTO-Consulting.

Новий KIA Sportage має всі шанси стати бестселером на українському ринку і задати нові стандарти в сегменті міських SUV. Ще з моменту дебюту четвертої генерації Kia Sportage на автосалоні у Франкфурті було зрозуміло, що у KIA вийшов не просто хороший автомобіль, а світовий бестселер. Як повідомила AUTO-Consulting генеральний директор компанії «ФАЛЬКОН-АВТО» Ніна Васадзе, в поточному році в Україні планують продати 1500 нових KIA Sportage. І справа навіть не в дизайні, який став абсолютно іншим і наблизив KIA до кращих зразків преміальних SUV. У новому KIA Sportage компанія поставила новий рівень комплектації, якості і зручності для всього класу C-SUV, до того ж за відносно невеликі гроші.

На українському ринку Sportage стартує з позначки 506 000 грн. Kia Sportage став довшим на 40 мм, його колісна база виросла на 30 мм, а об’єм багажника збільшився на 48 літрів. Високу надійність четвертого покоління Kia Sportage підтвердили і авторитетні тести Euro NCAP, за результатами яких новий автомобіль отримав максимальний рейтинг безпеки – 5 зірок.

Гамма двигунів включає два дизельні агрегати об’ємом 1,7 л (115 к.с.) і 2,0 л (185 к.с.), а також два бензинові мотори – 1,6 л (132 к.с.) і 2 0 л (155 к.с.).

Коробки передач – 6-ступінчаста “механіка” або 6-ступінчастий “автомат”. Привід – передній або повний. Від кількості опцій теж приходиш в легке хвилювання. Адже на KIA Sportage доступна не тільки вентиляція сидінь, але і багаті мультимедійні можливості, серед яких і Wi-Fi точки доступу, і бездротова зарядка для смартфона і т.д.

Нові Kia Sportage і Kia Optima отримали престижну нагороду за дизайн, а інтер’єр може порадувати навіть найбільш вимогливого скептика.

Так, салон KIA Sportage може бути виконаний не тільки в одноколірному варіанті, але і в комбінованій гамі, а така «фішка», як чорна стеля в ролі опції – це вже доля винятково преміальних авто. Але в Kia Sportage це теж є. Щоб остаточно не збити з пантелику приголомшеного покупця, традиційно для Kia, автомобіль пропонується в фіксованих комплектаціях, серед яких можна вибрати саме свій варіант: Comfort, Business, Prestige і спортивної версії GT Line.

Вже в комплектації Comfort автомобіль має: 6 подушок безпеки; системи ABS (антиблокувальна система), Esс (електронна система стабілізації руху), VSM (система динамічної стабілізації під час керування); системи DBC/HAC (допомога при русі з гори/під гору); дискові гальма 4-х коліс; активні підголівники передніх і задніх сидінь; круїз контроль; систему автоматичного включення дальнього світла фар; телескопічне регулювання керма по горизонталі і вертикалі; амортизатори з подвійним демпфуванням; додатковий світловий сигнал при екстреному гальмуванні; передні протитуманні фари та задні протитуманні ліхтарі; 16-дюймові легкосплавні диски; контроль тиску повітря в шинах, дзеркала заднього виду з електричним регулюванням, інші корисні функції.

Особливо актуальним в нашому кліматі стане пакет «Теплих опцій», який включає підігрів передніх і задніх сидінь, керма та зони склоочисників на лобовому склі. У комплектації Comfort новий Kia Sportage пропонується з переднім приводом і коштує від 506 000 дол. для версії з бензиновим двигуном об’ємом 1,6 літра, від 622 500 грн для авто з бензиновим двигуном 2,0 літра або від 600 000 доларів для варіанту з дизельним двигуном об’ємом 1,7 літра.

Дволітровий мотор буде працювати разом з 6-ступінчастою автоматичною трансмісією, два інші – з 6-швидкісною механічною коробкою передач.

Комплектація Business запропонує водіям переваги повного приводу і вибір з двох потужних силових агрегатів: ефективного 2-літрового дизельного двигуна і 2-літрового бензинового мотора, які будуть агреговані 6-швидкісним «автоматом».

Серед інших родзинок цієї комплектації: система ATCC (регулювання підвіски для повного приводу), датчик дощу, задній парктроник, бічна підтримка сидіння водія, комбінована обробка салону (шкіра-тканина), двозонний клімат-контроль з функцією “Auto Defog”, вибір режиму роботи двигуна і трансмісії (Drive Mode Select), ксенонові лампи фар головного світла, 17-дюймові легкосплавні диски, інформаційно-розважальна система з 5-дюймовим кольоровим дисплеєм, камера заднього виду з функцією підказок і ін.

Вартість Sportage Business стартує від 725 000 грн для авто з бензиновим двигуном і від 795 000 дол. для дизельного варіанту.

У комплектації Prestige до специфікацій пакету Business будуть додані наступні опції: шкіряна обробка салону, система моніторингу “сліпих” зон, передній парктроник, електричне регулювання положень сидіння водія і переднього пасажира, інтелектуальна система автоматичного відкривання дверей багажного відділення, панель приладів “Supervision” з екраном 4,2 дюйма, вентиляція передніх сидінь, задні світлодіодні ліхтарі, ксенонові адаптивні лампи в фарах головного світла, решітка радіатора “чорний глянець”, 19-дюймові легкосплавні диски, навігаційна система з 7-дюймовим дисплеєм і ін.

Новий Kia Sportage в комплектації Prestige буде коштувати від 847 500 грн для версії з дволітровим бензиновим двигуном і від 917 500 грн для авто з дизельним мотором об’ємом 2 літри.

Комплектація GT Line доступна покупцям моделі Kia Sportage вперше. Такі автомобілі оснащені повним приводом, вони мають більш спортивний дизайн і поліпшені динамічні характеристики. Їх основними зовнішніми рисами є світлодіодні протитуманні фари квадратної форми, схожі на ті, які застосовуються в швидкісної моделі cee’d GT, подвійний глушник, 19-дюймові легкосплавні диски з оригінальним дизайном і захисні накладки срібного кольору. У салоні Sportage GT Line має оздоблене шкірою кермо в формі букви D, глянцеві декоративні елементи чорного кольору, хромовані ручки дверей і пластини з алюмінієвого сплаву на педалях. Комфорт водієві та пасажирам забезпечать велика панорамний дах, світлодіодне підсвічування двотонального шкіряного салону, сучасна система навігації з 8-дюймовим екраном, потужна звукова система JBL Sound system на 320 ват з вісьмома динаміками, підсилювачем і технологією відновлення якості музики Clari-Fi.

Також в цій комплектації, вперше в сегменті компактних кросоверів, буде доступна бездротова зарядка для мобільних пристроїв. Kia Sportage GT Line має унікальні налаштування підвіски і обладнаний рейковим управлінням керма з електропідсилювачем (R-MDPS), що робить його одним з найбільш маневрених кросоверів в своєму класі.

В Україні Sportage GT Line буде поставлятися зі значно вдосконаленим 2-літровим дизельним двигуном R з турбонагнітачем (ціна починається від 906 200 грн) і надійним 2-літровим бензиновим двигуном серії NU (ціною від 875 000 грн), які працюють в парі з 6-швидкісною автоматичною коробкою передач.


Не пропустіть