Американці зайнялися розробкою “бронемашин майбутнього”

Американська компанія Honeywell зайнялася розробкою віртуальної панелі приладів для водіїв бронемашин майбутнього, створення яких ведеться в рамках програми GXV-T, пише vnews.agency.

Про це повідомив тематичний портал Aviation Week.

Нова система дозволить відмовитися від фізичних вікон; їх замінять повнокольорові великі дисплеї, на які можна буде виводити будь-який тип даних.

Дисплеї дозволять відмовитися і від безлічі фізичних приладів, що встановлюються на сучасні бронемашини. Нова система буде давати 360-градусний огляд місцевості навколо GXV-T. На відеозображення, що надходить із зовнішніх камер в режимі реального часу, можна буде накладати будь-яку інформацію про машину.

Крім того, система дозволить на відеозображенні місцевості, по якій їде GXV-T, накладати маршрут, причому мітки цього маршруту будуть в точності повторювати всі вигини ландшафту. При розробці віртуальної панелі приладів Honeywell планує використовувати напрацювання, отримані при створенні кокпітів для бойових літаків. Як очікується, прототип системи буде готовий вже в червні поточного року.


Не пропустіть