Офіційно презентовано серійний автомобіль 21 століття (Відео)

Анонсована прем’єра серійного Rimac Concept_One в рамках Женевського автосалону.

Виглядаючи практично ідентично концепту, який дебютував в 2011 році на Франкфуртському автосалоні, серійна модель відрізняється тонкою радіаторною решіткою, опуклим капотом і сильною нахиленим лобовим склом. Автомобіль також має карбоновий задній дифузор, відмінні задні ліхтарі і 20-дюймові полегшені литі колеса, “взуті” в гуму Pirelli P Zero.

Rimac мало що сказав про інтер’єр, але зауважив, що в салоні немає пластикових частин, а все до чого торкається водій, це алюміній, карбон або оббивка з алькантари. Також там можна буде виявити цифрову комбінацію приладів і ексклюзивну мультимедійну систему з 4G.

Чотири електромотори живляться від акумулятора ємністю 82 кВт * год, розташованих по центру обох осей. Така конфігурація забезпечує комбіновану потужність 1 072 к.с. і 1 600 Нм крутного моменту.

У плані продуктивності, Concept_One може розганятися з 0 до 100 км / год за 2,6 секунди, до 200 км / год за 6,2 секунди і до 300 км / год за 14,2 секунди. А максимальна швидкість електрокара становить 354 км / год.

Чотири електродвигуна забезпечують Concept_One систему повного приводу з розподілом крутного моменту, яка точно розраховує оптимальний момент між колесами. Система повного приводу може працювати в чотирьох різних режимах, включаючи comfort, control, track і drift – власник також може налаштувати систему на свій смак або повністю деактивувати її.

Генеральний директор Rimac Automobili Мате Рімак сказав – «Моя мета не створити електричну версію існуючих суперкарів. Я хотів створити технологію, щоб створити суперкар, який стане краще в усіх відношеннях – швидше, більше задоволення і більше ефективності. Я хотів зробити суперкар 21 століття».

Виробництво буде обмежено вісьмома машинами, але поки немає ніякої інформації про ціни та комплектації.

Офіційні фото серійного Rimac Concept_One:


Не пропустіть