Розпроданий ще до прем’єри Koenigsegg Agera RS нарешті продемонстрували

На Женевському автосалоні Koenigsegg демонструє відразу кілька суперкарів, включаючи Agera One of 1 і серійний Regera, а також шведська компанія демонструє Agera RS яскравого жовтого кольору Loke Yellow, пише avtovesti.com

Це швидко-розпроданий Koenigsegg за всю історію бренду, оскільки всі 25 машин серії були розпродані всього за десять місяців. Ще більше вражає той факт, що 10 автомобілів були продані ще до того, як відбувся публічний дебют Agera RS.

Отже, що ці 25 покупців отримали за свої гроші? Суперкар оснащений 5,0-літровим бітурбо мотором V8, що розвиває потужність 1 160 к.с. і гігантський крутний момент 1 280 Нм. Маса суперкара становить всього 1 295 кг, що на 35 кг менше, ніж у Agera R, при цьому автомобіль генерує притискну силу 485 к.с. на 200 км / год – приріст склав 185 кг.

Завдяки жорсткому знімному верху, Agera RS повністю легальний для використання на дорогах цивільного користування і на деяких ринках продається адаптованим для палива E85, яке дозволяє двигуну V8 розвивати ще більшу потужність.

Двигун агрегатується з 7-ступінчастою трансмісією, що перемикається за допомогою підрульових перемикачів, вона працює в комплекті з електронним диференціалом, відправляючи всю міць на 19-дюймові колеса спереду і 20-дюймові ззаду. Щоб забезпечити такому потужному суперкару ефективне і безпечне гальмування, Koenigsegg оснастив Agera RS вентильованими керамічними дисками на обох осях з шестипоршневими передніми і чотирипоршневими задніми гальмівними супортами.

Koenigsegg каже, що всі 25 автомобілів будуть випущені в цьому році, тоді як доставка клієнтам триватиме до 2017 року.


Не пропустіть