Alfa Romeo покаже свій перший кросовер

Нещодавно з’явилася інформація, за якою компанія Alfa Romeo найближчим часом планує представити громадськості свій перший кросовер.

Офіційна презентація новинки запланована на листопад поточного року. Точних дат поки не називається, більш детальна інформація з’явиться ближче до осені. Аксакал ТВ відомо, що кросовер буде продемонстрований на автосалоні в місті Лос-Анджелес і отримає назву Stelvio. Вибір назви в першу чергу пов’язаний з тим, що в Італії розташовується однойменний перевал, розташований в північній частині країни. Цікаво, що дана траса якось була згадана в популярному шоу «Top Gear».

Відомі й деякі характеристики майбутнього кросовера. Говориться про те, що модель стане трохи більшою за габаритами, ніж X3 виробництва концерну BMW. Керівництво Alfa Romeo заявило, що на території європейських країн продажі новинки повинні стартувати на початку 2017 року. Для створення моделі була обрана платформа Giorgio.

Що ж стосується технічних характеристик, то вони обґрунтовано тримаються в секреті. При цьому не сплять і експерти, які за рахунок власного досвіду можуть запропонувати приблизні варіанти. На думку багатьох оглядачів, автомобіль оснастять турбованим дизельним двигуном, який, до речі, розроблявся спільно з іншим гігантом Ferrari. Також йдеться про те, що його потужність може досягти 350 к.с. На вибір буде запропонована і бензинова модифікація мотора, потужність якого дорівнює 500 к.с. На ринок автомобіль, швидше за все, вийде в задньопривідному варіанті. Існує можливість вибрати і повнопривідну модифікацію.

За деякими характеристиками, кросовер здатний буде перевершити деяких своїх конкурентів, що вже зайняли свої місця. Так наприклад, до переваг автомобіля зараховується час розгону, яке підтвердилося під час заїздів на Нюрбургрингській трасі. Знамените коло було подолано трохи менше ніж за 8 секунд.


Не пропустіть