Китай здивує “мудрим” електрокросовером

Заснована в 2014 році фірма Zhiche Auto представила в Пекіні свою першу розробку, пише autodriving.net.

Засновник фірми Zhiche Auto Шен Хаїн вважає, що в майбутньому електромобілі стануть справжніми помічниками свого власника, і на них можна буде перекласти ряд завдань.

Наприклад, електромобілі зможуть зв’язуватися один з одним, приймаючи і передаючи дані про дорожню обстановку, що дозволить не втрачати час в пробках і вибирати найбільш раціональний маршрут. Також електромобілі зможуть дистанційно керувати домашніми та офісними електроприладами – кондиціонерами, системами опалення і кухонною технікою.

1-36-700x401

Крім того, виглядати автомобілі майбутнього будуть трохи інакше, ніж зараз. На думку Хаїн, в минулому залишаться орні двері, а їх місце займуть двері типу «крило чайки», причому відразу ж буде відкриватися доступ на передній і задній ряд сидінь. Як це буде виглядати, Шен Хаїн і продемонстрував на своєму електрокросовері. Ще одна відмінна риса його електромобіля – це трансляція команд на радіаторну решітку і кришку багажника. Наприклад, замість традиційних стоп-сигналів буде загорятися світлодіодний напис stop.

На жаль, електрокросовер все ще знаходиться в процесі розробки, тому ніяких характеристик Хаїн не озвучив, повідомивши лише, що за дизайн машини відповідав китайський дизайнер Ду Баонан, автор дизайну седана Citroen C4L.

Також відомо, що електрокроссовер буде повністю готовий до серійного виробництва не раніше, ніж через рік. Крім того, на платформі кросовера розробляється електричне купе, передсерійний прототип якого також буде представлений в наступному році.


Не пропустіть