Новий Jaguar XJ стане надзвичайно розкішним гібридом

Керівництво компанії Jaguar визначилася з концепцією флагманської моделі, яка прийде на зміну седану XJ. Це буде «повністю переосмислена надрозкішна машина» з гібридною силовою установкою нового покоління на базі двигуна V6, пише bin.ua.

Очікується, що новинка надійде в продаж через три роки, а прем’єра прототипу відбудеться в 2018 році – на честь п’ятдесятиріччя з моменту появи оригінального седана Jaguar XJ.

За даними Autocar, в останні кілька місяців серед топ-менеджерів британської марки розгорнулися великі дебати щодо перспектив наступного XJ. Зокрема, висувалася ідея замінити седан «суперпозашляховик» схожим за концепцією з Range Rover Sport. Дехто пропонував взагалі відмовитися від великого седана, аргументуючи це економічною невиправданістю проекту.

Однак керівництво «Ягуара» вирішило, що флагманською моделлю компанії повинен залишатися седан, а не позашляховик. Частково це рішення було обумовлено величезним успіхом нового Mercedes-Benz S-Class, а також появою інноваційної «сімки» BMW.

Як відзначило джерело видання, в «Ягуарі» бачать, наскільки високо німецькі виробники підвищили стандарти в сегменті великих люксових седанів і розуміють, що компанії необхідно буде застосувати гібридні технології і системи автономного управління.


Не пропустіть