Alibaba презентує свій перший “розумний” автомобіль

Найбільша китайська інтернет-компанія Alibaba Group планує в квітні представити свій перший “розумний” автомобіль. Про це пише газета Женьмінь жибао, передає Прайм.

Деталі кросовера будуть представлені одночасно з показом так званого “інтернет-автомобіля”. Повідомляється, що електрична батарея автомобіля зможе зберігати до 80% своєї потужності навіть після 160 тисяч кілометрів пробігу. У “розумному” автомобілі будуть різні сучасні технології, включаючи вбудований комп’ютер, сенсор, засоби комунікації, автоматичне керування без допомоги водія. Автомобіль розробляється спільно з Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). У проекті задіяні понад 800 вчених. “Розумний” автомобіль зможе взаємодіяти з іншими транспортними засобами на дорозі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що автомобіль отримає назву Roewe City SUV і, ймовірно, буде представлений на Пекінському автосалоні, який відбудеться з 25 квітня по 4 травня. Alibaba, що спеціалізується на електронній комерції, була заснована Джеком Ма в 1999 році. Її користувачам доступний сервіс, що комбінує окремі функції eBay, Amazon і PayPal. Крім онлайн-рітейлу, компанія розвиває платіжну систему Alipay. Як повідомлялося, німецький концерн Bayerische Motoren Werke (BMW) представив нову довгострокову стратегію розвитку. Концерн активізує зусилля в сфері розробки цифрових технологій і автономного керування і розширить інвестиції в розробку електромобілів.


Не пропустіть