Jaguar відродить спорткар 1957 року

Англійська фірма має намір виготовити шість спорткарів Jaguar XKSS з машинокомплектів, що залишилися з 1957 року, пише auto.mail.ru.

Після випуску в 2014 році дев’яти спорткарів Jaguar E-Type Lightweight 1963, англійці вирішили реанімувати і шість штук Jaguar XKSS, які перебували на складі фірми з 1957 року. Правда, на відміну від Jaguar E-Type Lightweight, в цьому випадку їм доведеться зайнятися не дозбіркою, а фактично відтворити машини заново, адже всі шість Jaguar XKSS свого часу сильно постраждали від пожежі.

Самі британці називають Jaguar XKSS першим в світі суперкаром. Фактично, він являє собою дорожню модифікацію гоночного Jaguar D-Type, який в 1955, 1956 і 1957 роках тричі поспіль виграв 24-годинний марафон у Ле-Мані. У 1957 році керівництво Jaguar вирішило переробити 16 гоночних спорткарів в «цивільні» автомобілі і пустити їх у вільний продаж. Якщо точніше, то всі автомобілі призначалися для американського ринку.

На відміну від свого гоночного побратима, Jaguar XKSS отримав другі двері, перероблений салон, повноцінний багажник, складний дах і збільшене вітрове скло. Автомобілі вже були готові до відправки клієнтам, але 12 лютого 1957 року в заводі Jaguar сталася пожежа, в результаті якої серйозно постраждали 270 автомобілів, включаючи шість Jaguar XKSS. Саме їх через 59 років і мають намір відновити британці.

Автомобілі будуть зібрані вручну за технологіями середини п’ятдесятих років минулого століття. 3,4-літровий шестициліндровий двигун потужністю 160 к.с. перероблять, як і 4-ступінчасту механічну КПП. Зрозуміло, Jaguar XKSS призначається виключно для колекціонерів, причому небідних. Машина буде коштувати мільйон фунтів стерлінгів або 1,41 млн доларів. Перші відновлені спорткари надійдуть в продаж на початку наступного року, але, як часто буває в подібних випадках, швидше за все, всі машини розкуплять ще до початку виробництва.


Не пропустіть