Незвичайну машину-“бульку” відроджують як електрокар

Швейцарська компанія Micro Mobility Systems AG вирішила надати нове життя колись популярному мікроавтомобілю BMW Isetta – представила концепцію електричної машини-“бульки” Microlino, пише expres.ua.

Isetta – легковий автомобіль особливо малого класу, випускався у повоєнний час. Дизайн Isetta розроблений в Італії, а виготовляли цю машинку одразу в кількох країнах, зокрема в Іспанії, Бельгії, Франції, Бразилії, Німеччини і Великобританії.

microlino2

Особливу популярність Isetta мала завдяки тому, що 1955-го ліцензію на випуск автомобіля отримала німецька BMW. До 1964 року цей концерн виготовив близько 160 000 автівок Isetta. Конструкція Isetta передбачає посадку через єдині двері, що відкриваються спереду. Машина розрахована на перевезення двох осіб – водія і пасажира. У оригінальної моделі двигун розвивав потужність всього в 9,5 кінських сил, а згодом цей показник був підвищений до 13 к. с. Сучасна версія Isetta – автомобіль Microlino – отримає електричний двигун, потужністю 20 «коней». Він зможе розганяти машину до швидкості в 100 км/год. Заряду акумуляторних батарей вистачить приблизно на 100 км пробігу, а для поповнення запасу енергії Microlino достатньо буде підключити до електромережі за допомогою вбудованого кабелю.

Micro Mobility Systems розраховує вивести новинку на ринок на початку 2018 року. Ціна Microlino становитиме від 8950 до 11 200 доларів США.


Не пропустіть